Stichting Bewoners Belangen Aarwoude

Historie

In het kader van het betrekken van bewoners van de huurwoningen bij het beleid en beheer van de woningstichting zijn bewonerscommissies ingesteld. Dit gebeurde door in 1995 een oproep te plaatsen in het Witte Weekblad. Daar hebben twaalf huurders uit de verschillende kernen van de toenmalige gemeente Jacobswoude zich bereid verklaard in de bewonerscommissies zitting te nemen. In maart van dat jaar werd de kennismakingsbijeenkomst gehouden en zijn daarna de werkzaamheden begonnen.
Officieel kwam per 1 januari 1999 het woningenbestand van Gemeente Ter Aar bij de woondiensten Jacobswoude en werden de bewonerscommissies samengevoegd.

In het jaar 2000 besloot het ministerie dat de bewonerscommissies een vereniging of stichting moesten worden.

Er is toen besloten om er een stichting van te maken met de naam:

Stichting Bewoners Belangen Aarwoude (SBBA)

 

SBBA3d.png

Stichting Bewoners Belangen Aarwoude

Wie zijn wij..

Lia den Brave, 55 jaar en woonachtig in Woubrugge, waar ik een HAT eenheid bewoon sinds 1998. Sinds 1 juli 2014 ben ik voorzitter van SBBA.

Er gebeurt veel in Woningcorporatieland. Dit maakt het deelnemen aan SBBA interessant maar we moeten ook alert zijn om er voor te zorgen dat de positie van de huurder niet slechter wordt. We vinden het belangrijk dat we respons krijgen vanuit onze achterban, zodat we de stem van de huurder kunnen laten doorklinken bij Woondiensten Aarwoude. Met nieuwe leden er bij zouden we nog meer onderwerpen aan de orde kunnen brengen in ons overleg met Woondiensten Aarwoude.

Daniëlle van Dam. Ik ben 28 jaar en ben werkzaam als afdelingsmanager bij de MCD in Leimuiden. Naast mijn werk volg ik de opleiding Human Resource Management (HRM) bij het NTI. Sinds 2008 huur ik een woning van Woondiensten Aarwoude in Leimuiden.
Vanaf eind 2009 maak ik deel uit van Stichting Bewonersbelangen Aarwoude en beheer sinds afgelopen zomer het secretariaat.

Cindy de Hartog- Hogeboom. Geboren en getogen in Leimuiden en woon sinds 1996 in een huurwoning van Woondiensten Aarwoude. Ik ben getrouwd en samen hebben we dochter. In september 2012 lid geworden van de Stichting Bewonersbelangen Aarwoude en in 2013 ben ik toegetreden tot het Bestuur in de functie van penningmeester.

Ben Krus, ik ben 59 jaar en woon sinds 1980 in Ter Aar. Ik ben getrouwd, heb 2 kinderen van 25 en 28 jaar.
Zij zijn beiden de deur uit. Sinds 2007 ben ik lid van Bewonersbelangen Aarwoude. Ik vind het belangrijk dat huurders mede invloed uitoefenen op het huurbeleid en de bedrijfsvoering van Woondiensten Aarwoude gezien de maatschappelijke rol die woningcorporaties vervullen in de samenleving.

Sjaak van der Hoorn, ik ben 55 jaar en geboren en getogen in Ter Aar, gescheiden, 2 kinderen van 28 en 25 die al de deur uit waren voor de scheiding plaatsvond. Sinds 1984 woon ik in een huurhuis, oorspronkelijk ging de huur nog via de gemeente, maar de gemeente heeft zijn woningbezit op een gegeven moment overgedragen aan Woondiensten Aarwoude. Ik ben vorig jaar lid geworden om te kijken of ik wat bij kan dragen.

Peter Veenhuis, 49 jaar  ben geboren en getogen in Leiden maar sinds 1994 woonachtig in een huurwoning van eerst gemeente Ter Aar en later van woondiensten Aarwoude. Ben sinds juli 2016 lid van SBBA, vind het belangrijk om mee te denken en te kunnen praten over de zaken die spelen m.b.t. de woningen van woondiensten Aarwoude.

WIJ ZOEKEN AKTIEVE LEDEN !!
Stichting Bewonersbelangen Aarwoude zoekt aanvullende aktieve leden binnen de huurdersgroep..

Wij zoeken mensen die hun ideeën, ervaringen, deskundigheid of vaardigheden etc. willen inzetten om de collectieve belangen van de huurders zo goed mogelijk te behartigen zodat huren NU én IN DE TOEKOMST voor iedereen bereikbaar blijft.

Voor verdere inlichtingen: info@sbbaarwoude.nl

SBBA

Stichting Bewoners Belangen Aarwoude is een stichting van en door huurders van de Woondiensten Aarwoude. Ons doel is het behartigen van het collectief belang voor alle huurders, in de breedste zin van het woord.